• Deze website gaat verdwijnen! Bestel nu via de nieuwe website!
 • Nieuwe website: Oplayjo.com!
 • Toch downloads besteld? Levertijd = 3 dagen
 • Bestellen niet meer mogelijk vanaf 1 juni 2023.

Resultaten enquête

Gepubliceerd op 12 augustus 2019 om 20:59

Een hele tijd geleden heb ik in mijn facebookgroep gevraagd om deel te nemen aan een enquête. Deze ging over 3 onderwerpen: de interesses van kleuterjuffen, het budget en evaluatie van Jolien in de klas. Op deze manier ben ik heel erg veel te weten gekomen. Hier zijn de grootste resultaten. 

Hoe creatief zijn kleuterjuffen?

Kleuterjuffen zijn vaak creatieve mensen die altijd in de weer zijn met het een en ander te knutselen. Maar we moeten toegeven, we zijn niet allemaal even inventief. 

Uit de enquête is gebleken dat 44% gewoon spellen van internet haalt en afdrukt. Zo'n 32% zegt ' ik wil het toch zelf maken dus ik maak het gewoon na.' Er is een zeer kleine groep die effectief ook nieuwe onbestaande spellen gaan maken. En wat we zelf niet kunnen maken, laten we vaak gewoon maken door lieftallige vrijwilligers ( lees: ouders, man, vrienden,kennissen,...)

Waar doen kleuterjuffen hun aankopen?

Kleuterjuffen zijn erg creatief, maar toch maakt men veel dingen niet zelf. Zo'n 73% gaf dan ook aan dat men materiaal durft aan te kopen, waarvan vooral digitale downloads. De reden hiervoor is voor tijdsgebrek, meer dan 50% gaf dat ook aan. Andere redenen waren teweinig computervaardigheden of dat men niet creatief genoeg is.

Wanneer men materiaal aankoopt voor in de klas, koopt men zowel online als in een winkel. De bekendste winkel hiervoor is uiteraard... de action! Online is dit met zo'n 35% voor BOL.com gevolgd door Aliexpress. Als men iets aankoopt zijn het vooral de verhoudingen prijs- kwaliteit  en inhoud die moeten goed zitten. 

Maar wat ben ik verschoten van hoeveel bepaalde kleuterjuffen wel niet aan materiaal kopen!!

( Er volgt een extra blogbericht later over het budget van kleuterjuffen)

Wat zoeken kleuterjuffen?

Kleuterjuffen werken vooral per thema's en zijn dan ook meestal op zoek naar materiaal dat aansluit bij hun thema's. 

Op vlak van spelmateriaal zoek men spellen die vallen in de domeinen wiskunde, taal en motoriek. Wiskunde is de grootste groep van zo'n 46% gevolgd door taal met 23% en motoriek met 21%.

 

Jolien in de klas biedt nu al 19 thema's aan die elk jaar zullen worden uitgebreid. Uiteraard zullen er nog thema's bijkomen. 

Hier is de top 10 die jullie hebben opgegeven:

 1. Dino's
 2. Ruimte
 3. Moederdag
 4. Gevoelens
 5. Sprookjes
 6. Carnaval
 7. Pasen
 8. Boerderij
 9. Kunst
 10. Vaderdag

Hoe scoort Jolien in de klas?

Wat ben ik verbaasd van de resultaten! Op vlak van opbouw en indeling van de website gaf zo'n 55% 3 van de 4 sterren. De 2e groep gaf zelf 4 sterren!

Ook de spelletjes scoren goed met zo'n 47% 3 sterren terug gevolgd door de 2e groep van 43% die 4 sterren gaf. De scores van de foto's zijn heel gelijklopend met die van de spelletjes. 

Wat betreft de digitale downloads staat Jolien in de klas zelf op de 2e plaats!

Algemeen kunnen we dus stellen dat men zeer tevreden is.

Zo'n 54% gaf dan ook 4 van de 5 sterren, terug gevolgd door de 2e groep met 36% die zelf 5 sterren gaf!

WAUW!! Dank jullie wel hiervoor! :D 

 

Jolien


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.